Dag 11: dinsdag 17 juni 2003

Teleurstelling in Kennywood



Vandaag loopt er geen wekker af, we slapen lekker uit. Toch zijn we nog redelijk op tijd wakker: 09.00h. We kleden ons aan en pakken de koffers in. Om 10.30 uur checken we uit en gaan we op pad, fris uitgerust van de lange dag gisteren.

De volgende bestemming is Kennywood, vlakbij Pittsburgh. Het is ongeveer 1½ uur rijden. Onderweg begint het te regenen, en niet zo’n beetje ook! Het is echt hondenweer. Als we aankomen bij Kennywood blijkt het park dan ook gesloten wegens het slechte weer. We besluiten dan om verder te rijden naar de volgende bestemming: Hershey. Dit is nog een behoorlijk eind rijden, ongeveer 3½ uur. Jacqueline rijdt vanaf Pittsburgh verder, want Peter is ziek van het eten van gisteren. Gelukkig gaat het al snel iets beter. Onderweg moeten we nog wel een paar keer stoppen om een toilet op te zoeken. We tanken de auto weer vol en bij McDonalds drinken we een lekkere kop thee. Ook stoppen we vlakbij de state-line van Pennsylvania bij een rest-area en halen we daar weer brochures en folders in het Welcome Center.

Ondertussen voelt Peter zich weer veel beter en we stoppen bij Big Boy’s voor een heerlijke lunch. Peter eet een taco salade en Jacqueline smult van het buffet. Na het eten rijdt Jacqueline weer verder, maar al snel voelt ook zij zich niet lekker. We stoppen weer bij een service plaza en daar trekt Jacqueline een warmer vest en andere schoenen aan, want het is met al die regen behoorlijk koud geworden. Het houdt maar niet op. Bij Starbucks drinken we nog een lekkere kop thee en dan rijdt Peter weer verder. Intussen zoekt Jacqueline in de coupon guides naar een goede plek in de buurt van Hershey om te overnachten. We vinden een Super 8 Motel in Jonestown, vlakbij Hershey. Hier rijden we naar toe. In een andere gids vinden we bij dezelfde afslag van de snelweg nog een nieuw motel voor een goede prijs: Red Carpet Inn. Dit laatste motel komen we het eerst tegen als we de snelweg af rijden en het ziet er inderdaad heel nieuw uit! En heel netjes! We gaan informeren en wat blijkt: ze zijn kort geleden van naam veranderd. Guess what? Het was eerst een Super 8 Motel. Toevallig, hè? Het is inmiddels 18.30 uur en we besluiten op de kamer lekker uit te rusten van de lange reis met alle onderbrekingen. Morgen is er weer een nieuwe dag, met hopelijk beter weer!

Geen opmerkingen: