Dag 3: maandag 9 juni 2003

Cape Cod



Ondanks dat we gisteren vroeg naar bed zijn gegaan, is het toch pas kwart over 7 als we opstaan. We zijn wel een aantal keer wakker geweest, maar tussendoor hebben we goed geslapen. Als we hebben gedoucht en ontbeten checken we uit en dan gaan we op pad naar onze volgende bestemming: Cape Cod. Dit is een schiereiland gevormd door de natuur en het is tevens een belangrijk toeristengebied even ten Zuidoosten van Boston. We rijden naar het begin van de Cape en stoppen daar bij het Tourist Information Office voor informatie. We vinden alle informatie die we nodig hebben en gelukkig vinden we hier ook eindelijk een discount guide voor motels.

Vanhier uit rijden we naar Provincetown via Route 6a, een mooie route. Onderweg stoppen we bij de National Cape Cod Seashore, maar het is hier zo mistig dat we niet veel zien. In Provincetown parkeren we de auto vlakbij de Pier en dan gaan we het stadje bekijken: heel leuk! We lunchen heerlijk bij een plaatselijk restaurantje en we lopen dan verder door het smalle winkelstraatje. We hebben intussen gereserveerd voor de Whale Watch Tour van morgen om 13.00h.

Na 3 uurtjes hebben we het stadje wel gezien en besluiten om naar Chatham te gaan, ongeveer een half uurtje rijden hier vandaan. Hier willen we de ruige kust bewonderen. Chatham is een mooi stadje met veel rijke inwoners en schitterende landhuizen aan het strand, we kijken onze ogen uit. Eenmaal aangekomen bij de vuurtoren, blijkt het met de ruige kust wel mee te vallen en er is niet veel te zien.

Wat nu? Eigenlijk hebben we de hele Cape wel gezien en het valt ons enorm tegen, we hadden er veel meer van verwacht. Toch moeten we de tijd nog verdrijven want we willen morgen wel de walvissen zien! We besluiten om te gaan midgetgolfen in Orleans, vlakbij Chatham. Het is echt een heel leuke baan! We hebben veel plezier en gelukkig is het intussen ook prachtig weer, de zon schijnt volop! Jacqueline wint glansrijk en speelt maar liefst 7 onder par! Geweldig! De golflessen hebben zijn vruchten afgeworpen.

Na het midgetgolf ziet Peter een advertentie van een outlet in Yarmouth en we besluiten om daarnaar toe te rijden, maar het valt vies tegen! Het zijn slechts 3 winkels en het is verschrikkelijk oud, vergane glorie. Het stadje zelf is wel heel gezellig en besluiten dan ook om hier een motel te nemen. We vinden een prima kamer voor weinig geld in het Tidewater Motor Lodge en als we zijn ingecheckt gaan we op zoek naar een restaurantje. We komen terecht bij Giardino’s, maar dat is niet voor herhaling vatbaar, het smaakt niet echt! Na het eten gaan we terug naar het motel, we lezen nog even en gaan dan lekker slapen.

Geen opmerkingen: