Dag 21: vrijdag 27 juni 2003

Six Flags Great America: pretpark en safaripark



Vandaag loopt de wekker af om 07.00 uur, want we gaan naar Six Flags Great America. Opstaan, aankleden en een heerlijk ontbijt met vers fruit, gebakken ei en pannenkoeken! Het buffet is heel goed en smaakt super.

Om 09.00 uur gaan we op pad. Het is ongeveer 3 kwartiertjes rijden, maar we weten niet of de ochtendspits nog roet in het eten gooit. Gelukkig valt dat mee. Na een urgente plaspauze en een tankstop komen we om precies 10.00 uur aan in het park. We krijgen een warm welkom met onze Europese Seizoenspassen, die door iedere controleur bij de ingang wordt bekeken en dan mogen we naar binnen.

Allereerst gaan we op zoek naar de Megacoaster: Nitro. Dit is een achtbaan zonder loopings, maar hij is wel heel hoog en erg snel. Gelukkig is het helemaal niet druk, dus we kunnen al heel snel plaatsnemen in onze favoriete plaatsen achter in de achtbaan. De baan is echt geweldig! Heel soepel en lekker snel, met veel airtime en op het einde 3 heel leuke bunny-hills. Super!

Daarna doet Jacqueline de Batman Inverted, een leuke snelle baan met veel onverwachtse en scherpe bochten en ook een aantal loopings en kurkentrekkers. Erg mooi! Daarna verkennen we de rest van het park. Het is vandaag opnieuw erg warm en daarom duiken we af en toe een winkel in om af te koelen met de airco. Het verschil met de vorige dagen is de hoge vochtigheidsgraad. Het is dan ook erg benauwd en moeilijk vol te houden. Toch doet Jacqueline nog een achtbaan “in the dark”, Skull Mountain, maar die is slaapverwekkend en niet voor herhaling vatbaar. Peter belt intussen met zijn collega Pascal en dan lopen we via de waterkant naar de andere kant van het pretpark.

We komen langs een dolfijnenshow, maar de tribune ligt in de volle zon dus die show slaan we over. Als we verder lopen komen we bij een waterattractie, maar de wachtrij is daar enorm lang, en ook in de volle zon. Dan lopen we maar verder. We komen dan bij de Medusa, en die achtbaan ziet er ook goed uit. Jacqueline gaat alleen in de achtbaan, omdat Peter door de hitte veel moeite heeft met de loopings. Gelukkig hoeft ze niet lang te wachten, want als er in de laatste rij 1 stoel onbezet blijft, loopt ze snel door de wachtrij heen naar voren om die te benutten.

De rit is echt geweldig! De achtbaan loopt heel soepel en de baan heeft veel mooie effecten die heel wat G-krachten opleveren. Genieten met een hoofdletter! Kunnen we er niet eentje in de achtertuin neerzetten? Als de rit ten einde is, en iedereen is uitgestapt, blijft er in de volgende trein weer opnieuw een plaats over in de laatste rij! Dat kan Jacqueline natuurlijk niet voorbij laten gaan en ze gaat opnieuw erin! Heerlijk!

Dan lopen we naar de houten achtbaan en daar gaat Peter alleen in, maar die was slaapverwekkend. Die ging zo langzaam door de bochten, dat je bijna eruit viel……… We hebben het park nu voor het grootste deel gezien en we hebben door de drukkende hitte geen zin om nog lang te blijven. We kopen een paar leuke souveniertjes en kijken wat rond in de winkeltjes. We besluiten dan om nog een keer naar de Nitro te lopen voor een laatste ritje. Het is inmiddels 12.00 uur en de wachtrij bij de Nitro is enorm opgelopen, het is inmiddels heel erg druk geworden. We willen geen zonnesteek oplopen dus we sluiten niet aan in de rij.

We lopen naar de uitgang en bewonderen op de parkeerplaats de Superman, een flying coaster. Als de auto is afgekoeld door de airco, stappen we in en rijden we naar het safaripark van Six Flags. Hier mag je zelf doorheen rijden en de brochure belooft ons het grootste drive-thru-safaripark ter wereld. Ook hier mogen we met onze seizoenspassen gratis naar binnen. We zien een heleboel wilde dieren van dichtbij en we genieten met volle teugen van al het moois. We zien struisvogels, buffels, bizons, heel brutale kamelen, giraffen, neushoorns, gazellen, olifanten, leeuwen, beren, tijgers en nog veel meer! We hebben vooral veel plezier bij de struisvogels die spelen met een stoffen doek, en ook bij de olifanten die zichzelf douchen met modder! Vertederend zijn de baby’s bij de giraffen en de beren. Wat lief! We rijden bijna 3 uur door het park. De belofte uit de brochure wordt wel waargemaakt! Het is inderdaad heel erg groot.

Daarna rijden we naar het waterpretpark, maar helaas mogen we daar niet gratis naar binnen met onze seizoenspassen. De entree is $30 per persoon en dat voor nog slechts 3 uurtjes die het park nog open is. Dat vinden we veel te duur en we rijden daarom terug naar het motel, afkoelen en opfrissen. Onderweg stoppen we bij McDonalds voor een snack en een lekker ijsje.

In het motel kijkt Peter een uurtje TV en Jacqueline leest wat. Opgefrist en wel vertrekken we om 18.30 uur naar de Mall in Bridgewater, een prachtig winkelcentrum Hier kijken we wat rond en we eten in de food court van het Italiaanse buffet bij S-Barro. Dat smaakt heel erg goed! Daarna rijden we terug naar het motel en het is inmiddels 20.30 uur als we daar aankomen. We werken het reisjournaal bij en kijken samen naar een mooie film op TV: Save the last dance. Daarna gaan we lekker slapen, want we hebben nog een paar drukke en enerverende dagen in New York voor de boeg.

Geen opmerkingen: