Dag 9: zondag 15 juni 2003

Cleveland Metroparks Zoo



Vandaag zijn we weer op tijd wakker. We hebben nog steeds geen wekker nodig. We staan op en kleden ons aan en gaan dan op pad. Vandaag gaan we naar de Cleveland Metroparks Zoo, en dat doen we in 2 etappes. Jacqueline is hier 10 jaar geleden geweest, toen zij na een week op zakenreis voor Ranpak naar het moederbedrijf door een Amerikaanse collega op zaterdag werd uitgenodigd. Toen was het Rainforest pas open en heel beroemd. Vandaag gaan we kijken wat ervan geworden is. Uiteraard bellen we eerst nog even naar het thuisfront, met de vaders, want het is vaderdag vandaag!

We komen precies op tijd aan bij de dierentuin, het park is net geopend. Het is dan ook nog niet druk. We kopen kaartjes en binnen nemen we de tram naar boven in het park, naar de apen en de tijgers en vandaar uit lopen we weer terug naar de ingang, via het nieuwe Australische gedeelte met kangoeroe’s en koala’s. We genieten heel erg van de mooie dierentuin, met mooie en ruime dierenverblijven. Echt een aanrader! Ook het weer is prachtig, het is heel warm en zonnig! Vlakbij de ingang ligt een McDonalds en hier eten we iets, daarna lopen we naar het Rainforest.

In het Rainforest is het nog warmer en vochtiger dan buiten, maar het is nog steeds heel mooi. Ook hier genieten we van alle mooie dieren. Als we in het Rainforest zijn uitgekeken, gaan we voor een pauze terug naar het motel. Dan blijkt hoe druk het intussen is geworden in de dierentuin, want bij de kassa staat een enorme file! We gaan dus precies op het juiste moment even weg. We komen natuurlijk wel nog terug vanmiddag, maar eerst gaat Peter de Formule 1 race kijken op TV, die dit weekend in Canada wordt gereden. Jacqueline benut deze tijd om het reisjournaal bij te werken en de gekochte souvenirs en de bewaarde folders voor het fotoalbum te arrangeren. Als de race is gefinisht (Michael Schumacher heeft ge¬won¬nen) stappen we weer in de auto naar de dierentuin.

We zijn nu weer lekker uitgerust voor het oostelijke deel van de Zoo. Het is hier heerlijk! Na ongeveer 1½ uur hebben we ook dit gedeelte gezien. We gaan op zoek naar leuke souvenirs en dan gaan we weer op pad. We hebben intussen wel honger gekregen van de buitenlucht en ondanks dat het voor ons doen nog vroeg is, besluiten we toch ergens te gaan eten. We gaan vandaag naar Houlihan’s, tegenover het motel, en dat smaakt werkelijk formidabel! Zo lekker hebben we de hele week nog niet gegeten! Jacqueline eet een salade met gegrilde zalm en Peter eet ribjes, waar het vlees vanzelf vanaf valt. Mmmm. Na het eten is het pas 17.00h, maar we gaan toch lekker terug naar het motel, uitrusten voor de lange dag morgen, want dan gaan we naar Cedar Point! We draaien nog even een wasmachine en om 22.30 uur gaat het licht uit.

Geen opmerkingen: