Dag 25: dinsdag 1 juli 2003

4e en laatste dag in New York City



We hebben vannacht opnieuw goed geslapen, maar de wekker gaat alweer vroeg. We maken ons op voor de laatste dag New York. Als we zijn aangekleed pakken we alles in, en checken uit. De bagage wordt voor ons opgeslagen tot vanavond, en dan gaan we weer op pad.

We beginnen vandaag opnieuw met een ontbijtje in de Deli aan de overkant van de straat. Na het eten reserveren we een taxi naar het vliegveld en daarna beginnen we aan de wandeling naar Rockefeller Center, een paar blokken verderop in 48th Street. Dit gebouw heeft een prachtig plein met mooie beelden en een heleboel kleurige vlaggen.

In het gebouw ligt een studio van NBC, waar je een rondleiding kunt krijgen, maar die slaan we over. Wel kijken we even rond op de begane grond en nemen een kijkje in de NBC winkel. In deze winkel is een aparte afdeling voor golfspullen van Nike, en daar kan Peter natuurlijk niet wegblijven! Ook vinden we er een aantal leuke souvenirs van onze favoriete TV-serie “ER”, die we al vanaf het begin volgen. We kopen een kerstbal voor onze kerstboom, die inmiddels elk jaar volhangt met vakantieherinneringen.

Daarna lopen we weer verder en om de hoek stappen we weer in de bus, opnieuw de Downtown Loop. Bij de City Hall stappen we weer uit om een stuk te gaan wandelen. We nemen een kijkje in het City Hall Park met de mooie gaslampen en de prachtige fontein en vandaar uit lopen we richting South Street Seaport. Onderweg wandelen we door Wall Street en we passeren alle prachtige gerechtsgebouwen. In dit gedeelte van de stad overheersen de zakenmensen en ook is er veel politie te vinden. Wanneer we bijna bij het water zijn, lopen we door een schitterend stukje New York, met prachtige winkels en een hele mooie parkachtig aangelegde straat. Een voorproefje voor onze reis terug naar Europa?

Dan steken we de straat over naar South Street Seaport, waar we een prachtige boot passeren. Dit kleine haventje bestaat uit een prachtig winkelcentrum met allemaal restaurantjes waar je kunt genieten van het water. Ook heb je vanaf hier een geweldig uitzicht op de Brooklyn Bridge! We winkelen nog een beetje voor onze laatste souvenirtjes en daarna stappen we opnieuw in de bus naar Midtown Manhattan.

Bij het gebouw van de Verenigde Naties stappen we weer uit. Hier gaan we naar binnen om het gebouw te bezichtigen, maar er is niet veel te zien in de grote hal. Je kunt aansluiten voor een rondleiding, maar Peter heeft inmiddels wel genoeg gezien en we besluiten die over te slaan. In plaats daarvan kijken we even rond in de souvenirwinkel, waar je van alle landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties autentieke spulletjes kunt kopen. Ze staan prachtig opgesteld en daarmee wordt de winkel bijna een museum. Natuurlijk staan we ook even stil bij de galerij met alle generaals van de Verenigde Naties, maar daarna besluiten we om weer een stuk te gaan lopen.

We hebben in een van de folders over New York gezien dat er ook een aantal gespecialiseerde golfwinkels zijn in de stad, en één daarvan ligt vlakbij het gebouw van de Verenigde Naties. We besluiten om daar een kijkje te gaan nemen. Helaas valt de winkel erg tegen. Hij is klein en heeft weinig te bieden. We lopen dan maar verder. We hebben ondertussen wel honger gekregen, maar we kunnen in de buurt niet echt iets vinden om te eten. Zullen we dan maar naar hetzelfde tentje gaan als gisteren, waar we die heerlijke salade hebben gegeten? Hij was inderdaad wel voor herhaling vatbaar, maar het is wel een heel eind lopen! Dat kun je natuurlijk oplossen door een taxi te nemen, en dat doen we dan ook! Zoals het de New Yorkers betaamt...... We genieten van opnieuw een heerlijke salade en dan gaan we weer op pad. Vlakbij de saladebar is nog een gespecialiseerde golfwinkel, en daar gaan we als laatste op deze dag nog even een kijkje nemen. Gelukkig maar, dat we dat nog gedaan hebben, want hier kijken we onze ogen uit! Wat een prachtige winkel, en wat een keus! Ook de prijzen zijn heel goed en we kopen dan ook verschillende dingen voor onze uitrusting. Daarna is het inmiddels al bijna 18.00 uur en we besluiten om terug te gaan naar het hotel. Ook nu willen we een taxi nemen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan in de spits. Op elke hoek van de straat staan mensen te wachten, en alle taxi’s die voorbij komen zijn al bezet. Wachten....wachten..... de volgende hoek proberen..... En ja hoor, we slagen er toch in om een taxi te bemachtigen. Om 18.30 uur zijn we weer terug in het hotel en dat is mooi op tijd, want de taxi is besteld voor 19.00 uur.

Eerst pikken we de bagage op die voor ons is opgeslagen en dan frissen we ons allebei een beetje op. We maken nog een laatste toilletstop en we bergen de vandaag gekochte golfsaccessoires en souvenirs nog snel op in onze bagage, die nu wel overvol is. Gelukkig hebben we er wel op gerekend. Onze koffers waren beiden maar halfvol op de heenreis, maar de ruimte is nu inmiddels volledig benut. Ook hebben we een extra tas handbagage voor alle breekbare spullen meegenomen. Het past precies!

De taxi komt mooi op tijd en we beginnen om 19.00 uur aan de rit naar John F. Kennedy Airport. De rit verloopt soepel, al komen we wel terecht in een behoorlijke verkeersopstopping net buiten de stad. Gelukkig hebben we tijd genoeg, want het vliegtuig vertrekt pas om 23.05 uur. We komen om ongeveer 20.30 uur aan op het vliegveld, checken in en laten onze bagage checken. Die kan gelukkig zonder problemen het vliegtuig in, en dan kunnen wij op zoek naar de gate. Natuurlijk doen we ook hier nog een paar laatste aankopen, een doos sigaren voor pap en nog een lekkere fles wodka voor Karel. Daarna installeren we ons bij de gate en wachten op het moment dat we kunnen opstappen. Toch voelt het wel heel goed om nu weer naar huis te gaan!

Om 22.00 uur kunnen we al aan boord van het vliegtuig en gelukkig kunnen we op de terugreis wel naast elkaar zitten en heeft Peter een zee van ruimte voor zijn lange benen doordat we bij de nooduitgang zitten. Dit is prima vertoeven! Gelukkig vertrekt de vlucht ook netjes op tijd. Welterusten!

Geen opmerkingen: