Dag 26: woensdag 2 juli 2003

Thuiskomst

Het is inmiddels bijna 12.00 uur als we doodmoe aankomen op Schiphol. We hebben wel een beetje kunnen slapen, maar niet echt heel goed. Jacquleine voelde zich ook helemaal niet lekker tijdens de terugreis en heeft zelfs even plat gelegen op de vloer, bij de nooduitgang, om te voorkomen dat....... Nou ja, dat behoeft geen toelichting. We zijn toch wel blij dat we weer voet op vaste boden kunnen zetten, en wel op Nederlandse bodem. We zijn weer thuis! Althans, bijna dan......

We gaan onze koffers ophalen bij de bagageband en dat gaat gelukkig redelijk vlot. We hebben geen problemen bij de douane en gaan snel op pad naar de trein. We kopen een kaartje en gaan op pad naar het perron. Helaas rijdt de trein net voor onze neus weg en we moeten dan ook wachten op de volgende trein naar Duivendrecht. Gelukkig duurt dat niet zo lang, en na 10 minuten zijn we al op weg. In Duivendrecht begint echter de ellende, want de trein die wij moeten hebben heeft vertraging. Dat is balen..... De vertraging loopt ook aardig op, want doordat onze trein te laat is, krijgt een andere trein de voorrang en moeten we zelfs veel langer wachten dan nodig is. Kunnen ze dan niet gewoon een ander perron inschakelen? Blijkbaar niet dus......

Deze vertraging zou nog wel eens vervelend kunnen uitpakken voor onze aansluiting in Eindhoven, want ook daar komen we natuurlijk niet op tijd aan. Gelukkig gaat de reis verder wel prima, en hebben we ook prima zitplaatsen in een aparte coupƩ. We kunnen zelfs even de ogen dicht doen voor een dutje. Omdat de trein in Eindhoven inderdaad niet op ons heeft gewacht, missen we de aansluiting. Opnieuw balen, want de volgende trein laat wel even op zich wachten. Onderweg heeft Peter naar onze buurvrouw gebeld om te laten weten dat we onderweg zijn, en hij laat weten wanneer de buurman ons kan komen ophalen. Wanneer we uiteindelijk aankomen in Roermond, staat de buurman al op ons te wachten en hij brengt ons weer veilig thuis. Wat een lieverd! Gelukkig heeft hij niet lang hoeven wachten. Al met al heeft onze treinreis een uur langer geduurd dan nodig was, maar ja, de NS moeten natuurlijk wel even laten merken dat we weer in eigen land zijn!

Blij dat we weer thuis zijn, home sweet home!

2 opmerkingen:

Nel zei

Complimenten voor dit reisverslag, lekker uitgebreid en compleet.
Heerlijk om te lezen.

Binnenkort ga ik aan de anderen beginnen.

Heb ik nog wel een vraag :
waar haal je de zonnetjes en wolkjes vandaan ?

Groetjes
Nel
Girl_2004
weegschaal51.blogspot.nl

Jasmino zei

Hoi Nel,

Dank je voor het compliment! Ik vind het zelf ook heerlijk om reisverhalen van anderen te lezen, en daar haal ik ook mijn inspiratie vandaan. Ik ben nu nog bezig met het laatste reisverslag. Het zal nog wel even duren voordat het klaar is.

De zonnetjes en de wolkjes zijn gewoon afbeeldingen uit de microsoft clip-art gallery. Ik heb zelf de temperatuur erbij gezet, en ook de combinatie van wolkjes met zonnetjes en regen heb ik gewoon zelf gemaakt door 2 afbeeldingen achter elkaar te zetten en dan als een groep op te slaan.

Groetjes,
Jacqueline