Dag 19: woensdag 25 juni 2003

Busch Gardens



Vandaag hebben we de wekker gezet om 7.00 uur, maar we zijn toch al iets eerder wakker. Opstaan, douchen, aankleden en ontbijten en dan: op naar Busch Gardens. Vandaag gaan we ondanks de enorme hitte toch het pretpark bezoeken. Er is gemeld dat het minstens 35ºC wordt en we vermoeden dat het zelfs nog wel warmer wordt, want dat was gisteren ook al het geval. Deze hitte zijn we niet gewend! We rollen tijdens de vakantie dan ook wel van het ene uiterste in het andere uiterste. In Boston zijn we gestart met 15ºC en gisteren en vandaag gaat het dicht tegen de 40°C. Puf, puf, puf……..

Het park is gelukkig dichtbij en we hoeven niet lang te zoeken. De rit naar de parkeerplaats belooft al veel goeds. Als we de auto hebben geparkeerd en naar de ingang lopen, zien we dat het park heel sfeervol en mooi is aangelegd, net als het park in Tampa, Florida.

Als we binnen zijn is het nog geen 10.00 uur en de themagebieden met de attracties zijn nog gesloten, maar dat duurt niet lang meer. Als om precies 10.00 uur de eerste gebieden opengaan, zoeken we meteen de eerste achtbaan op: Apollo’s Charriot. Dit is echt een beauty die op de parkeerplaats al te zien was. Dat belooft wat! Gelukkig kunnen we meteen doorlopen en we nestelen ons in de laatste rij stoelen. Inderdaad, wat een geweldige baan! We genieten volop! Deze belandt absoluut in onze top 10.

Daarna lopen we via het nieuwe Ierse themagebied naar het Franse themagebied voor de Alpengeist. Deze achtbaan staat volgens veel kenners op nummer 1 van de wereldranglijst. Ook hier is het helemaal niet druk en we kunnen meteen doorlopen. Wij vinden de baan wel leuk, maar hij is niet echt geweldig. Het traject verloopt nogal ruw en in enkele bochten kun je je aardig pijn doen aan de schouderbeugels. Bij ons verdient hij in elk geval geen plek in de top 10. Toch kopen we een on-ride foto, want we willen onze veroveringen van vandaag wel graag vastleggen, en Apollo’s Charriot biedt deze mogelijkheid niet.


Na de Alpengeist hebben we verkoeling nodig en we zoeken de eerste waterattractie op: de boomstammen. Deze maakt 2 leuke afdalingen en je wordt lekker nat, maar niet doorweekt. Wel een leuke attractie! Na de boomstammen lopen we een beetje rond in het park. We lunchen bij Oktoberfest in het Duitse themagebied (met airconditioning!) en hier eten we braadworst met rode kool en zuurkool. Lekker! Tijdens de lunch worden we geamuseerd met een show met Duits volksdansen. Heel gezellig.

Na het eten lopen we naar de andere kant van het park, naar het Ierse themagebied. Hier is een show met Ierse zang en dans, in een zaal met airconditioning! Die airco is ook wel nodig! De show is werkelijk prachtig! De dansers doen niet onder voor de Riverdance groep en de zang bezorgt ons kippenvel. Heel mooi. Na de Ierse show gaan we naar de Jukebox show, een show met een ode aan de muziekgeschiedenis, met zang en dans. Ook deze show is heel professioneel, we hebben echt genoten! We hadden wel een beetje medelijden met de cast, want deze show wordt gewoon opgevoerd in de open lucht, en dat met deze temperatuur! We hebben dan ook extra hard geapplaudisseerd.

Na de shows gaan we de rest van het park bekijken. Jacqueline gaat nog in de achtbaan The Big Bad Wolf en die is verrassend leuk! Daarna lopen we verder naar het Italiaanse themagebied. Hier eten we iets en intussen bekijken we de operette die hier wordt opgevoerd. Die is ook weer heel professioneel, maar niet echt onze smaak.

Na het eten zoeken we de verkoeling weer op: we gaan in de Poseidon. Dit is een heftige waterattractie, waarin je echt doornat wordt. Zelfs Jacqueline gaat hierin! Dat moeten we echt aan de krant doorgeven! De attractie is prachtig, en heel mooi gethematiseerd. Boven, voor de afdaling waarbij je zo nat wordt, is er zelfs een heel spektakel met vuur. Prachtig, maar wel heel erg warm! De verkoeling na de afdaling is echt heerlijk!

Na de Poseidon maken we nog een boottochtje over het meer in het midden van park, wat ons een mooi uitzicht oplevert op de Big Bad Wolf en Apollo’s Charriot. Om 17.45 uur bezoeken we de laatste show in het park, in het Ierse themagebied, met een heleboel speciale effecten. Heel mooi gemaakt, echt indrukwekkend!

Na de show lopen we naar de uitgang. Het is inmiddels 19.00 uur en we zijn heel erg moe. Natuurlijk speelt de hitte hierbij een grote rol, want dat zijn we helemaal niet gewend. We kopen nog een paar leuke souveniertjes en we halen onze foto op van de Alpengeist. Daarna zoeken we die auto op en we gaan terug naar het motel, om ons even op te frissen. Daarna gaan we eten bij Applebee’s en weer terug naar het motel, om het vervolg van onze reis morgen voor te bereiden.

Geen opmerkingen: