Dag 5: woensdag 11 juni 2003

Onderweg naar Ithaca



Vandaag hebben we voor het eerst slecht geslapen en we zijn dan ook al vroeg wakker. De flinke verbranding heeft ons parten gespeeld en we hebben beiden behoorlijk veel pijn. Als we zijn gedoucht en aangekleed en we ons ruim hebben ingesmeerd gaan we op pad. Vandaag hebben we een behoorlijke afstand voor de boeg, dus we zitten veel in de auto en dat is wel lekker met die verbranding.

Jacqueline rijdt het eerst stuk, ongeveer 150 mijl. We stoppen dan bij de Outlet in Lee. Hier eten we een broodje en shoppen we lekker uitgebreid. Het begint intussen te regenen, en hard ook! We vinden het niet echt erg, want dat is lekker koel voor de verbrande huid. We kopen nieuwe schoenen voor Peter en we vinden een aantal leuke boekenleggers voor de verzameling van Jacqueline. Onderweg verliest Jacqueline ook nog de zonnebril, maar die vinden we gelukkig weer onbeschadigd terug. Ook heeft Jacqueline nog telefonisch contact met een collega om de vorderingen van een sollicitant te bespreken. Gelukkig is dit goed nieuws en er wordt besloten om de sollicitant te laten testen.

Als we zijn uitgewinkeld rijdt Peter verder. Het weer is inmiddels heel miserabel en het gaat steeds harder regenen! Onderweg zijn we druk met het smeren van aftersun. Als we een paar uur gereden hebben, wordt het inmiddels weer droog aan de horizon en we stoppen bij Burger King in Cortland voor een portie uienringen, die smaken heerlijk. Dan rijden we verder naar Ithaca, nu nog maar een uurtje rijden.

Eenmaal in Ithaca vinden we een Tourist Information Office en hier gaan we informatie halen over de Finger Lakes, het gebied waarin we ons nu bevinden. Als we uitstappen merken dat het hier opeens erg warm is en ook ontzettend benauwd door de hoge vochtigheidsgraad. Vanuit het Tourist Office hebben we een prachtig uitzicht op één van de vijf Finger Lakes: Cayuga Lake. Heel mooi! De Finger Lakes is een gebied met een vijftal meren dat op de landkaart eruit ziet als een gespreide hand (de naam zegt het al). Omdat het gebied ook nog redelijk bergachtig is en er heel wat rivieren zijn als verbinding tussen de verschillende meren, zijn in deze omgeving heel wat watervallen te vinden. Een aantal hiervan willen we morgen gaan bekijken. Daarnaast is het gebied bezaaid met natuurparken, waar je mooie wandelingen kunt maken.

Als we de informatie hebben die we nodig hebben, gaan we op zoek naar een motel. We hebben geen coupons van motels in deze regio, dus dat wordt een dure kamer. Nadat we een aantal motels bekeken hebben, valt ons op dat het hier stikt van de insecten en dan vooral muggen. Daarom willen we toch wel graag een kamer met de ingang binnen, en niet buiten. We belanden in het Ramada Inn, op een chique locatie met een prachtige kamer. Wel boven ons budget, maar het is slechts 1 nachtje.

Als we zijn ingecheckt en ons hebben opgefrist, gaan we eerst naar de shopping mall, achter het motel. Hier shoppen we even en we eten een beetje. We kopen CD’s voor in de auto.

In de Mall zien we dat er aan de achterkant ook een bioscoop ligt, en die gaan we vanavond uitproberen. We gaan naar de film “2 Fast, 2 Furious”. De bioscoop is echter heel erg smerig en de popcorn smaakt ook heel vies. Eigenlijk zijn de stoelen te vies om vast te pakken. Tijdens de film wordt Peter ook nog heel beroerd en hij moet zich haasten naar het toilet. Hier moet hij overgeven en hij voelt zich ziek. Een zonnesteek misschien? Na de film, die overigens niet eens echt bijzonder leuk was, gaan we maar snel terug naar het motel om lekker te slapen. Dit was niet voor herhaling vatbaar.

Geen opmerkingen: