Dag 6: donderdag 12 juni 2003

Buttermilk & Watkins Glen



Vandaag zijn we op tijd wakker. Gelukkig voelt Peter zich weer goed. Opstaan, aankleden en dan op pad. Vandaag staan de natuurparken op het programma, maar eerst gaan we naar de Ithaca Falls. Dit is een waterval midden in het stadje, vlakbij het hotel.

Daarna rijden we naar Buttermilk State Park. In dit park ligt een grote waterval, die naar beneden glijdt over een glad oppervlak. Onderaan de waterval mag zelfs worden gezwommen. Het is weliswaar droog, maar veel te koud om te zwemmen en er is dan ook verder niemand in het water. De waterval in dit State Park ligt midden in de Cayuga rivier, en deze rivier vervoert het water naar Cayuga Lake. Het water van Cayuga Lake komt via veel rivieren uiteindelijk terecht in Lake Ontario, één van de grote meren die Canada en de USA scheiden. Het duurt 6 jaar voor¬dat het water dat naar beneden klettert in Buttermilk State Park aankomt in Lake Ontario!

Langs deze waterval kun je omhoog naar de top klimmen. We maken een begin met de wandeling, maar het zijn zoveel trappen en die gaan zo steil omhoog, dat Jacqueline al snel last krijgt van de onderbenen. We moeten deze wandeling dus helaas afbreken, maar gelukkig hebben we wel de waterval kunnen zien.

Dan rijden we verder naar onze volgende bestemming: Watkins Glen. In dit dorpje, waar vroeger Formule 1 races werden gereden, ligt het Watkins Glen State Park. Onderweg stoppen we om te tanken en we eten een broodje. Dan begint het ook te regenen. Toch rijden we vol goede moed verder, want we willen dit natuurpark toch wel graag zien. Onderweg naar het dorp komen we nog langs een andere waterval, waarvan we helaas de naam vergeten zijn. Op het informatiebord was te lezen dat van deze waterval een beroemde schets te vinden is in het Louvre in Parijs!

Als we aankomen in het natuurpark regent het nog altijd pijpenstelen, maar we laten ons niet tegenhouden. Gewapend met paraplu’s beginnen we onze wandeling door het park. Feitelijk is het een kloof die ongeveer 3 mijl lang is, waar een rivier doorheen stroomt. Door het verschil in hoogte in de kloof zijn hier maar liefst 19 watervallen te zien! Dat willen we niet missen.

Het park is ontzettend mooi! Een echte aanrader voor iedereen. We genieten met volle teugen van het natuurschoon, ondanks het slechte weer. De wandeling gaat wel steeds verder omhoog, maar is gelukkig goed te doen. Door het slechte weer is het gelukkig ook niet druk. Het kost ons 1½ uur om de wandeling heen en terug te maken. Erg nat, maar ook moe en voldaan vervolgen we dan onze reis naar de volgende bestemming: de Niagara Falls. Zo hebben we toegewerkt naar een mooie climax, de waterval der watervallen als een kroon op alle mooie watervallen die we vandaag gezien hebben!

Het is nog ongeveer 150 mijl rijden, Peter start. Onderweg stoppen we bij een rest area en eten lekkere uienringen bij Burger King. Dan rijdt Jacqueline verder. In Niagara Falls stoppen we bij het Visitors Bureau voor informatie en dan zoeken we een motel op. Vandaag is dat het Howard Johnson. Als we zijn ingecheckt, gaan we eerst onze kleren en jassen wassen, want dat is na de wandelingen van vandaag in de regen hard nodig. Als we weer zijn opgefrist gaan we even naar de Shopping Mall om iets te eten en daarna rijden we naar de Niagara Falls, om in het donker naar de verlichte waterval te kijken. Het is een mooi gezicht! Daarna gaan we terug naar het motel, hier spelen we een potje poolbiljart en we spelen op de flipperkast en dan gaan we lekker slapen.

Geen opmerkingen: