Dag 12: woensdag 18 juni 2003

Hersheypark en Reading Outlet



Het weerbericht voor vandaag ziet er iets beter uit. Het zal bewolkt zijn, maar grotendeels droog. Regen wordt pas gemeld vanaf 15.00h. Dit is dus een goede dag voor een bezoekje aan het Hersheypark. We staan snel op en gaan op pad. Het is vanaf het hotel ongeveer 3 kwartier rijden en om 11 uur zijn we in het park.

Toen Milton S. Hershey na een aantal eerdere zakelijke mislukkingen succesvol werd met zijn chocoladefabriek, besloot hij voor zijn familie en zijn werknemers in de fabriek een aantal voorzieningen te bouwen, zoals een bank en een school. Zo is het stadje Hershey ontstaan. Later besloot hij dat ook de ontspanning niet mocht ontbreken en zo is Hersheypark langzaam begonnen. Hij is gestart met de dierentuin, als een park waar zijn werknemers konden pauzeren en rusten. Omdat hij en zijn vrouw geen kinderen konden krijgen, besloten ze een weeshuis te bouwen dat tot op de dag van vandaag onderdak biedt aan honderden wezen en Hersheypark werd daarvoor later uitgebreid met spannende attracties om ook de kinderen uit het weeshuis te kunnen amuseren en een leuke tijd te bezorgen. De stad met alle bijzonderheden, zoals de fabriek, het weeshuis en het pretpark bestaat nog steeds! Het fortuin van Hershey is na zijn dood in een fonds terecht gekomen, waarmee nu nog steeds het weeshuis en de speciale school worden gefinancierd!

Het park ziet er heel leuk uit en de toegangsweg is heel sfeervol aangekleed. Als je komt aanrijden met de auto heb je zicht op een paar hele leuke houten achtbanen in het park met een spectaculaire afdaling en de route van de parkeerplaats naar de ingang van het pretpark voert je langs Chocolate World met zijn prachtige ingang. Als we eenmaal in het park zijn, lopen we het eerst naar de achtbanen die we hebben gezien vanaf de parkeerplaats, aan de achterkant van het park. Gelukkig is het hier nog helemaal niet druk, terwijl het in het begin van het park wel al heel erg druk is!

De houten achtbanen zijn inderdaad heel erg leuk! Dit zijn de betere! Vooral de Lightning Racer is leuk, dat is een racer waarbij 2 verschillende treinen over een naast elkaar gelegen traject een wedstrijd afleggen wie het eerst weer terug is in het station. Geweldig! Maar ook de Wildcat mag er zijn! Super! Na de houten achtbanen lopen we weer verder. Het park is netjes aangelegd met heel veel attracties voor kinderen. Na de houten achtbanen gaan we naar Zoo America, een kleine dierentuin bij het pretpark. We wandelen er in 1 uurtje doorheen. Het is klein, maar leuk aangelegd.

Na de dierentuin gaan we weer een achtbaan opzoeken en deze keer doen we de Great Bear, een inverted coaster met een aantal loopings. Heel mooi gemaakt! Hij loopt lekker soepel en heeft veel airtime! Het weer is prachtig en de zon schijnt inmiddels volop! Was het vanochtend nog erg bewolkt en koel, nu is het zelfs warm en benauwd! Het ziet er niet naar uit dat het vandaag nog gaat regenen, gelukkig. Na de achtbaan Great Bear gaan we lunchen en na de lunch bekijken we de show met de zeeleeuwen en de dolfijnen. Grappig! Daarna wandelen we nog eens rond het park en we doen de houten achtbanen nog een keer. Dan is het inmiddels 16.00 uur en we hebben alles gezien en gedaan wat we willen zien en doen. Het is een leuk park! We kopen nog wat souvenirs en gaan dan het park uit.

De volgende attractie is Chocolate World, waar we vanochtend langs gelopen zijn. Dit is een themagebouw rond de chocoladefabriek, waar je gratis een kijkje achter de schermen kunt nemen. Tijdens de rondleiding krijg je te zien hoe chocolade wordt gemaakt en aan het einde van de tour krijg je zelfs een reep mee om te proeven. Heerlijk! Leuk om te zien hoe choco¬lade wordt gemaakt! Hier ontdekken we dat ook KitKat door Hershey wordt gemaakt.

Als we in Chocolate World zijn uitgekeken, gaan we op zoek naar de auto. Vanavond willen we nog naar Reading, een dorp 40 mijl verderop waar de grootste outlet ter wereld te vinden is. De route voert ons helemaal binnendoor over secundaire wegen, door allerlei dorpjes. Het is een drukste van jewelste en we rijden ook nog verkeerd. Het navigatiesysteem werkt niet in deze regio (limited coverage area) en we zoeken ons te pletter. Na 2½ uur rijden zijn we er ein¬delijk, het is inmiddels al 19.00h. De outlet valt vies tegen! We vragen ons af waar ze de kreet “outlet capital of the world” aan verdiend hebben. Toch kijken we nog even rond, want we hebben tenslotte niet voor niets zo lang gereden, maar om 20.45 uur hebben we het wel gezien. We gaan eten bij TGI Friday’s, want daarvan hebben we een kortingsbon bemachtigd en daarna gaan we op weg terug naar het motel in Jonestown. Om 22.30 uur zijn we weer terug. We lezen nog even, kijken nog wat TV en gaan dan lekker slapen.

Geen opmerkingen: