Dag 7: vrijdag 13 juni 2003

Niagara Falls



Vandaag slapen we lekker uit en we doen het rustig aan. Als we zijn aangekleed gaan we de Niagara Falls bij daglicht bekijken. Het ontbijt slaan we vandaag over.

Vandaag willen we graag aan de Canadese kant de watervallen bezichtigen, omdat daar het mooiste uitzicht is op beide watervallen. We moeten de grens passeren en we krijgen zelfs een stempel in ons paspoort. Als we langs de watervallen rijden, kijken we onze ogen al uit! Wat een sensatie!

Gelukkig is er een grote parkeerplaats tegenover. We parkeren snel de auto en lopen op de watervallen af. Tenminste, voor zover dat gaat, want we hebben enorme spierpijn van de wandeling door de kloof gisteren. Au, au, au…….. Nooit geweten dat je zoveel spieren hebt in de benen. Vooral bergaf lopen gaat moeizaam.

We laten ons er niet van weerhouden om de watervallen van dichtbij te bekijken. Geweldig! Hier zijn geen woorden voor! We genieten met volle teugen. We hebben nu wel even geluk met het weer, want het is zelfs even droog. Wel is het erg bewolkt en vochtig, en met het opspattende water van de watervallen kun je daardoor soms de watervallen slecht zien. We houden het wel op het droge verder, we gaan niet met de boot op de rivier om de watervallen van onder te bekijken. We maken de wandeling boven langs de weg en onderweg kopen we wat souveniertjes.

Als we zijn uitgekeken en het weer opnieuw begint te regenen, gaan we verder met onze reis. We gaan opnieuw de grens over, terug naar Amerika en daar rijden we langs Niagara River naar de autobaan. Ook de rivier is indrukwekkend, heel erg breed. Wat een water! Er komt ook heel wat hemelwater naar beneden intussen, want het is weer aanhoudend gaan regenen.

De route voert ons vandaag verder naar Cleveland, Ohio. Dit is ongeveer 4 uur rijden. We besluiten om eerst naar Six Flags World of Adventure te gaan in Aurora, vlakbij Cleveland. Jacqueline heeft in dat park in een winkeltje vorig jaar haar heuptasje gekocht, en dat is net 2 dagen geleden kapot gegaan. Deze maat verkopen ze niet in Europa, althans dat hebben we nog nergens gezien, zo’n groot heuptasje met een flinke inhoud, en het model bevalt zo goed dat we gaan proberen om hem te ruilen. Als we de state-line passeren (de “grens” tussen 2 staten) bezoeken we het Welcome Center van Ohio en daar vinden we alle informatie die we als toeristen nodig hebben. Deze Welcome Centers vind je altijd langs de grote snelwegen vlakbij de grens met een andere staat. Verder onderweg naar het park, maken we voor het eerst gebruik van de drive-thru-pinautomaat om contant geld af te halen, echt Amerikaans, en dat moet dus ook op de foto! Wat ook opvalt, is het prachtige weer, veel be¬ter dan waar we vandaan komen. Het is hier behoorlijk warm en zonnig, geen regen te beken¬nen!

Als we aankomen bij het park, moeten we de parkeerplaats gewoon betalen. De entree is voor ons gratis, omdat we een Europese seizoenspas hebben van Six Flags. Jacqueline weet nog ongeveer waar het winkeltje is en we lopen er meteen naar toe. Daar laten we het tasje zien met de defecte ritssluiting en we krijgen zonder meer een nieuwe! Dat is pas service! Ook kopen we nog een identieke nieuwe, als reserve. Omdat we geen zin hebben om het park verder te bekijken, gaan we meteen weer terug naar de uitgang. Zo eigenwijs als Jacqueline is, gaat zij de discussie aan met één van de medewerkers over het betaalde parkeergeld. We zijn maar 10 minuten in het park geweest en dat heeft ons $9 gekost. Belachelijk toch! Na een flinke discussie krijgen we gelijk en we krijgen het geld terug! Hoezo, zuinige Nederlanders?
Als we verder rijden naar Cleveland, blijkt dat 1 van de boekjes die we hebben gekregen in het Welcome Center een oud boekje is uit de vorige winter. De aanbiedingen hierin zijn allemaal niet meer geldig. We besluiten daarom om in het centrum van Cleveland, bij het Visitors Bureau een nieuw exemplaar op te halen. Helaas is het bureau, dat zich bevindt in het Tower City Center gesloten, maar we treffen een aardige dame van de bewaking van het naastgelegen hotel dat ons het boekje geeft.

Dan gaan we op zoek naar een hotel. Helaas is het Holiday Inn volgeboekt en het Radisson Hotel geeft weliswaar 50% korting, maar ligt midden in het centrum en het parkeren is hier schrikbarend duur! Dan vinden we via de coupon guide een spiksplinternieuw Super 8 Motel in Beachwood, even buiten Cleveland. Dat gaan we opzoeken. Beachwood is een leuke wijk, vlakbij University Circle van Cleveland, waar Jacqueline vorig jaar 2 weken heeft door¬gebracht voor haar opleiding van de Erasmus Universiteit. Het motel is heel mooi en de prijs is super! We boeken voor 2 nachten, checken in en gaan dan op zoek naar een gelegenheid om ergens lekker te eten. We zoeken via het navigatiesysteem een Applebee’s op en die vin¬den we vlakbij het hotel. Daar laten we het ons goed smaken! Na het eten gaan we terug naar het motel, het is inmiddels al laat en we gaan lekker slapen.

Geen opmerkingen: