Dag 4: dinsdag 10 juni 2003

Walvistocht op Atlantische Oceaan



We zijn vandaag vroeg wakker. Als we zijn gedoucht en aangekleed gaan we ontbijten in het restaurant bij het motel. Dat smaakt heerlijk! Daarna gaan we op pad.

Eerst gaan we op zoek naar een bibliotheek, waar we de mail willen lezen en eventueel beantwoorden. Internetgebruik in een Amerikaanse bibliotheek is namelijk gratis! Als we daarmee klaar zijn gaan we op pad naar Provincetown voor de boottocht. Onderweg tanken we de auto weer vol en om 11.45 uur zijn we al in Provincetown. We parkeren goedkoop even buiten het centrum en omdat we te vroeg zijn kijken we nog even rond. Om 12.40 uur mogen we aan boord van de boot die ons naar de Atlantische Oceaan gaat brengen voor onze ontmoeting met de walvissen, tenminste, als ze die kunnen vinden. Om 13.00 uur vertrekt de boot en na 1 uur varen bevinden we ons in het walvissengebied.

We varen 2½ uur rond, maar helaas zien we niet meer dan een paar vinnen en een aantal ruggen, maar verder niets! De teleurstelling is groot, want dit had een van de hoogtepunten van de vakantie moeten zijn. Maar niet getreurd, wie weet wat onze vakantie verder nog brengt. Na opnieuw een uur varen zijn we weer terug in de haven en gelukkig is Peter niet ziek geworden! Het heeft hem veel concentratie gevergd, maar dat heeft gewerkt! Onderweg naar de haven hebben we nog even gekletst met een Amerikaans echtpaar, heel gezellig.

Om 16.30 uur zijn we weer terug in Provincetown. We kopen nog wat souvenirs en gaan dan naar de auto, op weg naar onze volgende bestemming in de staat New York. Als we even op weg zijn, wordt ons duidelijk dat we beiden erg verbrand zijn door de zon, ondanks dat het op zee eigenlijk wel koud was, Jacqueline heeft zelfs op de terugweg een vest met lange mouwen aangehad! We hebben er eerder niets van gemerkt, maar nu doet het behoorlijk veel pijn! Onderweg zoeken we met het navigatiesysteem een Applebee’s restaurant op onze route en dat vinden we in North Attleboro. Hier hebben we heerlijk gegeten! Gelukkig vinden we hier ook een drogist en daar kopen we iets om te smeren tegen de verbranding.

Daarna rijden we naar Millford, een klein dorp op onze route, waar een motel ligt waarvan we een kortingsbon hebben gevonden in de discount guide, het Days Inn. Om 21.00 uur checken we in en om 22.00 uur gaan we onder zeil!

Geen opmerkingen: