Dag 2: zondag 8 juni 2003

Trolleytour in Boston



We hebben heerlijk geslapen en hebben vooralsnog weinig last van de jetlag. Jacqueline is als eer­ste wakker om iets over 7 en gaat lekker douchen. Daarna is ook Peter weer van de partij. We doen het lekker rustig aan. Als we zijn aangekleed gaan we ontbijten in het motel en dan informeren we aan de balie over de trolley tours in Boston. Volgens de bellboy rijdt de trolley niet op zondag, maar op andere dagen komt hij elke ochtend langs het hotel om toe­risten op te halen. Jammer, maar dan gaan we op zoek naar andere mogelijkheden. Wat schetst onze verbazing als dan na 10 minuten toch de trolley komt voorrijden…. Uiteraard maken we gebruik van deze service en stappen in. Wel heel luxe dat je in het hotel wordt opgehaald!

De chauffeur brengt ons naar Boston. Onderweg ziet het er dreigend uit, maar het blijft nog wel droog. Eenmaal in Boston kopen we eerst kaartjes voor de trolleytours en dan brengt de chauffeur ons naar de eerste halte, bij het Aquarium. Hier stappen we over op de volgende trolley en we starten met de tour. Bij de tweede halte stappen we alweer uit, want hier begint de Freedom Trail en die willen we voor een gedeelte lopen.

De Trail voert ons door een leuk gedeelte van de stad en een aantal heel mooie bezienswaardigheden zoals de Old North Church en een prachtige begraafplaats. Het is gemakkelijk te volgen, want door de hele stad is het pad gemarkeerd door een rode lijn. Tijdens het lopen schijnt af en toe zelfs de zon even en het is niet meer zo koud. Als we de Freedom Trail driekwart hebben gelopen komen we terecht in het leukste gedeelte van Boston, vlakbij het centrum, bij Faneuil Hall en Quincy Market. Faneuil Hall is een oud gebouw dat is opgeknapt en waarin een aantal leuke kleine winkeltjes zijn gehuisvest. Quincy Market is een soort Food Corner, maar dan in ouderwetse stijl! Heel erg mooi, met heel veel lekkere eetkraampjes in alle nationaliteiten die je maar kunt bedenken. Hier eten we natuurlijk iets en dan gaan we verder. We kijken nog even rond in het gebied en genieten van de straatartiesten. We lopen naar het Old State House en daar stappen we weer op de trolley.

Bij de 6e halte stappen we weer uit en we lopen door het park, Boston Common, naar het Massachusetts State House. Helaas is dit zondags gesloten en we kunnen dus niet binnen kijken. Dan lopen we via Beacon Hill, met zijn smalle en heel gezellige straatjes, naar halte 8 van de trolley tour en daar stappen we weer op.

We vervolgen de tour door de stad die ons van hieruit voert naar de andere kant van de rivier, naar Cambridge. Hier liggen Harvard University en het MIT, 2 van de belangrijkste universiteiten van het land. Na bezichtiging rijden we over de brug terug naar het centrum van Boston en dan belanden we in South End. Bij Trinity Church stappen we weer uit en we bekijken de kerk. We vinden het niet echt de moeite waard, het is erg donker en lang niet zo mooi als de kerken die we op onze reizen in Europa hebben gezien. Aan de overkant van de kerk ligt de Boston Public Library. Hiervan hebben we foto´s gezien en die waren heel erg mooi. Helaas krijgen we niet de kans om het gebouw van binnen zelf te bekijken, want het is zondags gesloten. Vanuit South End lopen we naar Hardrock Café en we stappen hier weer op de trolley. We blijven nu zitten tot het begin van de route en vandaar uit lopen we dwars door de stad naar halte nr. 6, waar de om 17.00 uur de trolley moeten nemen terug naar ons motel. We hebben geluk gehad vandaag, want het is de hele dag droog gebleven!

Eenmaal terug in het motel nemen we de auto en we gaan eten bij TGI Friday´s. Het eten smaakt redelijk goed. We gaan na het eten meteen weer terug naar het motel om uit te rusten van deze vermoeiende dag en omdat we zo moe zijn gaan we al vroeg (om 20.30h!) onder zeil.

Geen opmerkingen: