Dag 8: zaterdag 14 juni 2003

Shoppen in Lodi en Cleveland


Today is shopping day! We doen het wel lekker rustig aan. We slapen uit en tutten nog wat. We maken de koffers weer op orde, re-arrangeren de inhoud en strijken de spullen die we de ko¬mende dagen nodig hebben. Dan pas gaan we op pad.

Eerst gaan we naar de Beachwood Mall. Die is namelijk heel erg mooi. Jacqueline is hier vorig jaar al geweest en wil Peter ook graag deelgenoot maken. We kijken wat rond en melden ons bij de verkoopkraam met de horloges. Hier heeft Jacqueline vorig jaar als cadeau voor Peter een nieuw horloge gekocht en dat is een paar maanden geleden al kapot gegaan. Hier willen we even vragen wat we er het beste mee kunnen doen. Wat schetst onze verbazing, als we merken dat de verkoper zich Jacqueline nog herinnert van vorig jaar! Hij wist zelfs nog te melden dat hij de gebruiksaanwijzing van het horloge nog met de post had nagestuurd, en dat klopt inderdaad! Wauw, blijkbaar is er een indruk blijven hangen. We krijgen een boekje mee met een adres waarnaar we het horloge onder garantie kunnen opsturen. Goede service!

Na het shoppen rijdt Jacqueline verder. Zij laat Peter de stad zien en dan vooral de gedeeltes waar zij vorig jaar ook is geweest: we rijden langs het Alcazar Hotel en langs Jillians, het biljartcafé. Ook rijden we door Little Italy en dan gaan we naar Downtown Cleveland. We rij¬den langs de Rock ’n Roll Hall of Fame, langs de haven en het Cleveland Browns Stadium. Heel leuk! Nu zijn er voor Peter ook geen geheimen meer! Dan rijdt Peter verder, naar de volgende bestemming: de outlet in Lodi, een plaatsje even buiten Cleveland. Hier leven we ons goed uit in de Nike outlet, waar we verschillende leuke golfkleding kopen. Ook vinden we nog een leuk boek over golf, een heel handige kaassnijder, een kleine kunststof garde voor in de keuken (die zochten we al eeuwen!) en nog een leuke broek voor Jacqueline. De tijd vliegt om. We hebben nog wel altijd veel spierpijn en we doen het dus rustig aan, niet te snel lopen. Dat past ook wel bij het weer van vandaag, want het is heel erg warm en benauwd. Een heel contrast met de afgelopen week. Maar ja, niet zeuren, dit is veel beter dan de vele regen!

Na de outlet rijden we weer terug naar Cleveland, naar de Mall in Southpark. Evenals de outlet in Lodi is Jacqueline ook hier vorig jaar al geweest. Het is een mooie mall. We kijken rond, maar zijn voor vandaag uitgekocht. Het is inmiddels al 20.30 uur en we besluiten om terug te gaan naar het motel. Onderweg stoppen we bij TGI Friday’s voor het diner. Eenmaal in het motel tutten we nog even, we lezen nog wat en kijken TV en dan gaan we weer lekker slapen.